luni, 16 mai 2011

Mămăliga explodează !?

Auzisem o vorbă din popor şi anume că şi „mămăliga explodează”. 
Era spusă într-un mod comic dar ea are unul mult mai semnificativ.
Zilele astea mi-au făcut repulsie marşurile în numele aşa zisei zi de eliberare, asta în timp ce armata a 14-a se află şi în prezent pe teritoriul suvernan şi independent al R. Moldova. Câţiva eliberatori de pe la noi, cu ocazia zilei de 9 mai, dau foc tricolorului împărţit în PAMN spre oroarea „băştinaşilor”, şi mă întreb ce ar trebui să facem noi cu „gheorghievskaia lenta”. Dacă tricolorul românesc este unul nazist ca urmare a acordului dintre Antonescu şi Hitler, atunci ce este tricolorul rusesc dupa ce a fost semnat pactul Ribentropp – Molotov, de care se fac că nu ştiu nimeni din ruşii ce sărbătoresc victoria împotriva nazismului.
Federaţia Rusă investeşte masiv în partidele, ziarele şi televiziunile din Chişinău, dezinformând 24/24. Ruşii au planuri mari pentru noi, ne pregătesc o federalizare forţată cu separatiştii sub ameninţarea datoriilor de 2,3 miliarde de dolari, totalul datoriei Republicii Moldova,din care 2,1 miliarde reprezintă datoria Transnistriei.
Peste un milion de moldoveni ,oficial, aproximativ 300 de mii, sunt peste hotare la muncă astfel că minoritatea rusă se vede deja stăpână în ţară şi prinde la curaj, ameninţând prin  Liga Tineretului Rus, că vor da jos piatra din P.M.A.N. ridicată în memoria victimilor regimului CRIMINAL COMUNIST. Aflat la Moscova, preşedintele interimar M.Lupu este lăudat de Medvedev ca apără „adevarul istoric” promovat de canalele ruseşti , în timp ce proiecte ca Legea lustraţiei, condamnarea crimelor Comunismului , deportărilor în masă a zecilor şi zecilor de mii de moldoveni în Siberia şi înfometarea lor prin foameta organizată, ramân un adevăr istoric respins de Medvedev, Lupu şi minoritarii noştri cu „gheorghievskaia lenta” în piept.
Biserica ortodoxă rusă uită ca a devenit creştină abia la 900 de ani dupa ce Sfântul Apostol Andrei deja ţinea predici în Dobrogea, şi îşi asumă Miropolia Moldovei ca şi cum R.Moldova ar face parte din Federaţia Rusă.
La 16 mai 1812, la Bucureşti era semnat Tratatul de pace ruso-turc, încheiat între Imperiul Otoman şi Imperiul Rus, prin care partea de răsărit a Principatului Moldovei a fost anexată de către Rusia ţaristă, încălcându-se atât angajamentele părţii suzerane, cât şi a celei protectoare. Sper ca măcar în această zi să nu văd iarăşi „eliberatorii” cum ne dau lecţii despre „adevărul istoric”, politicenii noştri cum se fac că nu ştiu ce-a fost oare, eliberare sau ocupaţie, şi Mitropolia Moldovei cum ţine cuvântări despre intrarea Basarabiei pe tărâmul pravoslaviei ruseşti. Pentru că de altfel, toate se vor întoarce impotriva lor şi vor afla că şi mămăliga explodează, odată ce cuţitul ajunge la osul populaţiei din stânga Prutului.