joi, 22 ianuarie 2009

Elevii liceelor Lipatti si Goethe se implica in cauza romanilor de peste Prut

Spectacolul intitulat ‘Basarabia-dor de libertate’ va avea loc la Sala Dalles, vineri, 23 ianuarie incepand cu orele 18.00.

Din program: piesa de teatru “Caldura mare” de I.L. Caragiale, lucrari pentru pian, vioara si jazz din repertoriul romanesc si international, precum si recitari de poezii apartinand regretatului poet Grigore Vieru. Artistii au varste cuprinse intre 10 si 14 ani si sunt elevi ai Liceului de muzica “Dinu Lipatti” si ai Colegiului German Goethe.

Concertul se desfasoara sub egida campaniei Basarabia- Pamant Romanesc, campanie de informare inceputa in 2006 si dezvoltata prin intermediul portalului www.romanism.net . Organizatorii campaniei sunt Grupul de actiune NOII GOLANI, sprijiniti de Asociatia 21 DECEMBRIE 1989, Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania si Institutul Fratii Golescu pentru relatia cu romanii din afara granitelor.

Intrarea este libera. In cadrul spectacolului, doritorii vor putea dona CD-uri cu muzica romaneasca si carti scrise in limba romana, materiale ce vor ajunge la Hagi Curda, sat din sudul Basarabiei, ce apartine acum Ucrainei, localitate unde organizatorii campaniei incearca sa realizeze o biblioteca.

http://www.stiri.romanism.net/?p=2324


luni, 19 ianuarie 2009

Poetul Grigore Vieru, va fi comemorat in piata universitatii din Bucuresti !

 Grigore Vieru este mai mult decat un poet....este simbolul neamului romanesc care va ramane mereu viu in sufletele noastre !

Toti cei ce doresc sa aprinda o lumanare in numele poetului Grigore Vieru sunt chemati maine la ora 19.00 in piata universitatii pentru al comemora aici in Bucuresti pe cel ce zicea : "Daca unii visau sa ajunga in Cosmos, eu eram fericit ca am putut sa trec Prutul...".

In numele romanilor de pe ambele maluri ale Prutului,Dumnezeu sa-l odihneasca !!!